Directoarele Web

Directoarele pot fi o modalitate foarte buna de a obtine link-uri.

Exista un numar mare de directoare pe internet care v-ar putea ajuta in optimizarea site-ului dumneavoastra si ajungerea in top 10 pentru cuvintele cheie dorite.

Exemple de directoare web de inalta calitate, care sunt gratuite si care va pot ajuta la optimizarea site-urilor foarte mult:

Biblioteca publica a internetului PR9
www.dmoz.org - DMOZ -open directory project PR8

Exemple de directoare web de inalta calitate, care necesita o taxa de inscriere sunt:

 • Yhaoo! Directory PR8 - Inscrierea costa 299 Dolari, fara a garanta acceptarea site-ului propus...
 • Business.com - Director si motor de cautare pentru firme PR7 - Inscrierea costa tot 299 Dolari, si tot cu riscul de a plati acei bani degeaba ...
 •  

  Submit Link | Latest Links | Top Hits  
  200 Directoare Web ยป

  De ce trebuie ca un site sa aiba cat mai multe backlinkuri (linkuri catre el de pe ate site-uri) ?

  In termeni generali, ori de cate ori un utilizator introduce niste cuvinte cheie intr-un motor de cautare (Google, Yahoo, Msn), motorul de cautare trebuie sa stabileasca cum sa returneze cele mai bune rezultate...
  Un pas cheie pentru afisarea rezultatelor este ca acele pagini sa contina cuvintele cheie cautate de utilizator. Un alt pas important este de a evalua care dintre paginile care se refera la cuvintele cheie cautate sunt cele mai importante si care au cea mai mare autoritate in ceea ce priveste cuvintele cheie respective. Unul dintre cei mai mari factori in a decide care sa fie ordinea paginilor afisate este numarul de link-uri catre acele pagini de pe alte pagini indexate cat si popularitatea si importanta acelor pagini care contin link-uri catre paginile respective.

  In principiu, fiecare link catre o pagina web este vazuta ca un vot pentru acea pagina web.
  In termeni simpli: daca exista doua pagini care sunt la fel de relevante pentru un anumit cuvant cheie: pagina care are profilul cu cele mai bune link-uri va fi afisata cu prioritate. Cu toate acestea, internetul nu ii recompenseaza pe cei care stau si astepta ca link-urile sa vina singure catre site-urile lor, fiind datoria webmasterilor de a spune lumii despre site-urile lor si de a face rost de backlinkuri catre site-urile lor. Webmasterii care nu urmaresc regulat crearea de backilnkuri catre pagilile site-urilor lor sunt expusi unui risc ridicat de a pierde traficul din motoarele de cautare, sau de a nu avea niciodata trafic la site-urile lor din motoarele de cautare.

  Un alt aspect care tine de succesul unui site pe termen lung si care tine de backlinkurile pe care acesta le are ar fi ca acel site sa nu foloseasca linkuri cumparate, care sa manipuleze rezultatele motoarelor de cautare. De exemplu, Google a luat o atitudine ferma impotriva practicii de a cumpara link-uri in scopul de a influenta topul pe indexul Google... Totusi, multi webmasteri si companii inca mai cumpra linkuri si au drept urmare rezultate bune in motoarele de cautare, cel putin pe termen scurt.

  Cu toate acestea, Google investeste resurse si timp in gasiea de link-uri platite... Chiar daca link-urile platite aduc mari beneficii pe termen scurt pentru webmasteri, nu exista nicio garantie ca vor fi benefice pe termen lung, acest lucru ducand la alegerea fiecarui webmaster daca vrea sa elaboreze o strategie pe termen scurt cum ar fi cumpararea de link-uri, care poate aduce rezultate rapide cu mai putin efort, sau la elaborarea unor strategii pe termen lung care au un risc mult mai mic... Atentie!, 200directoare.info nu va recomanda sa folositi link-uri platite ca o strategie.

  Lista directoarelor web

  Pont SEO:

  Unul dintre cele mai importante aspecte care tin de optimizarea unei pagini sunt HEADING-URILE care sunt sub forma: <h1></h1>;<h2></h2>;<h3></h3>;<h4></h4>;<h5></h5>;<h6></h6>. daca designul iti permite foloseste <h1>cuvant cheie</h1> pentru cuvantul cheie principal pentru care vrei sa optimizezi site-ul.
  Exemplu: <h1>Director Web</h1>
  Recomand ca headingul care contine cuvantul cheie principal sa fie pozitionat in codul sursa a paginii chiar dupa <body>.